Φροντίδα μαργαριταριών

Το μαργαριτάρι είναι το πιο κλασσικό και διαδεδομένο κόσμημα που υπάρχει από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι τα μαργαριτάρια ήταν αγγέλων δάκρυα ή δάκρυα του φεγγαριού, στη σημερινή εποχή είναι δάκρυα χαράς.

Η έλλειψη της υγρασίας μπορεί να εξατμίσει τη περιεκτικότητα του νερού και να θαμπώσει το γυάλισμα. Μαργαριτάρια τα οποία φοριούνται συχνά διατηρούν την υγρασία τους απορροφώντας την από τον αέρα ή το σώμα που την φοράει. Για τη προστασία του μαργαριταριού σας προτείνουμε να τα φοράτε μετά τον καλλωπισμό (αποφεύγεται την επαφή με σπρέυ, κολόνιες και αρώματα). Για το γυάλισμα του μαργαριταριού να τα σκουπίζετε περιστασιακά με μαλακό στεγνό πανί. Να μην έρχονται σε επαφή με άλλα κοσμήματα και να αποθηκεύονται μεμονωμένα μέσα σε μαλακό πανί για να αποφεύγονται τα χτυπήματα.

Ανά διαστημάτα θα πρέπει να καθαρίζονται από ειδικούς επαγγελματίες χρυσοχόους και σίγουρα να αλλάζετε η μεταξωτή κλωστή με την οποία είναι δεμένα.

Τα κολιέ από μαργαριτάρι είναι σε διάφορα μήκη και σας προτείνουμε τα πιο διαδεδομένα.

  1. Collar. Κατάλληλο για λαιμουδιές V και στραπ-λες μόδα. Το μήκος τους είναι στους 30 – 33 πόντουςκαι φτιάχνεται από τρεις και περισσότερες σειρές.
  2. Choker. Αυτό είναι το κλασσικό μήκος σε μονή σειρά και είναι από 35 – 40 πόντους.
  3. Princess. Το καλύτερο μήκος για ψηλούς λαιμούς, είναι από 42 – 47 πόντους.
  4. Matinee. Κατάλληλο για καθημερινό και επαγγελματικό ντύσιμο. Το μήκος είναι από 50 – 60 πόντους.
  5. Opera. Το βασιλικό μήκος 70 – 85 πόντους φοριέται μονό ή διπλό σαν Choker.
  6. Rope. Είναι πάνω από 112 πόντους. Συνήθως έχει κουμπώματα έτσι ώστε να χωρίζεται σε κομμάτια και για το χέρι και για το λαιμό.

Η εταιρεία μας συνδυάζει εκτός των παραπάνω κοσμήματα από μαργαριτάρι με πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους και με κίτρινο ή λευκό χρυσό Κ14 και Κ18.Ειδικές παραγγελίες μπορούν να γίνουν για οποιαδήποτε από τα κοσμήματά μας. Διαλέξτε τα μαργαριτάρια που θέλετε, διασκεδάστε σχεδιάζοντας το δικό σας μοναδικό σχέδιο, στείλτε την επιθυμία σας κι εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.